

Sos Serowy:
200 g - 2 serki topione (kostka 100g) łagodne np. Gouda
25 g masła
½ szkl mleka
Wszystkie składniki wrzucamy do rondelka i podgrzewamy na małym ogniu. Cały czas mieszając, czekamy, aż ser całkowicie się rozpuści, a sos będzie miał jednolitą konsystencję.
½ kg ziemniaków
1-2 czerwone papryki
1 duża cebula
rukola
sól morska czosnkowa
świeżo mielony kolorowy pieprz
1 łyżka oliwy
wcześniej usmażone naleśniki
Pokroją w kostkę cebulę i paprykę podsmażamy na oliwie. Ziemniaki wcześniej ugotowane w mundurkach, obieramy i kroimy w grubszą kostkę lub po prostu ugniatamy. Do ziemniaków dodajemy podsmażoną cebulę z papryką oraz umytą i odwirowaną rukolę, rukola musi być sucha. Wszystko przyprawiamy i mieszamy. Na naleśniki nakładamy farsz i zawijamy jak krokiety. Są dwie metody podgrzewania. Gotowy zawinięty naleśnik można podsmażyć na patelni lub podgrzać chwilkę w mikrofalówce. Następnie polewamy go sosem serowym i zajadamy ze smakiem.
Mniam, mniam, mniam.... :) Takie nalesniki musz byc pyszne. I ta rukola...mniam, mniam... :)))
OdpowiedzUsuńpyszności!!
OdpowiedzUsuńJa poproszę bez sosu. :) Zamiast sosu, mogą być dwa naleśniki. :)
OdpowiedzUsuńalez pysznosci zaserwowalas!!!!!!poprosze kompetnie :) :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
Maja - powiem tylko, że były bardzo pyszne i na pewno zrobię je niejednokrotnie :)
OdpowiedzUsuńwegetarianka - to prawda, pyszności :)
Małgosiu - też wciągnęłam sztuk dwie :) ale z sosem, bo on idelanie do nich pasuje :)
Gosia - zapraszam :) czym chata bogata :)
Ale pyszniasto wygladają !!!!
OdpowiedzUsuń