Makrelę obieramy ze skóry, wyciągamy ości i dzielimy ją na małe kawałki. Do ryby dodajemy ogórka kiszonego, pokrojonego w kostkę, tak samo jajka (ugotowane na twardo) i szczypior (ja lubię dużo). Na koniec dodajemy majonez, przyprawy i wszystko razem mieszamy. Majonez można też dać w proporcjach pół na pół z kwaśną śmietaną.
Sałatka bierze udział w akcji kulinarnej: Bar Sałatkowy.
Sałatka bierze udział w akcji kulinarnej: Bar Sałatkowy.
wygląda smakowicie
OdpowiedzUsuńtaka sałatkowa kanapka to miłe urozmaicenie dla tych tradycyjnych
Masz rację asiejka :) Ja kanapki z tą sałatką pamiętam jeszcze z czasów dzieciństwa, moja mama często robiła tą sałatkę :).
OdpowiedzUsuńsmakowita sałatka robie podobną, ale nie próbowałam ze szczypiorkiem, będe musiała wypróbować Twój przepis :)
OdpowiedzUsuńmagda - polecam Ci dodanie szczypiorku, idealnie pasuje do tej sałatki :)
OdpowiedzUsuńLubię , oj lubię i to baaardzo!:))
OdpowiedzUsuńbardzo lubie takie salatki :)
OdpowiedzUsuńmajana i Gosi@ - oj ja też lubię i to bardzo :))
OdpowiedzUsuńnie czesto teraz zdarzają sie takie pyszniutkie sniadanka ;) Uwielbiam makrele
OdpowiedzUsuń