1-2 opakowania mrożonego ciasta francuskiego
brzoskwinie z puszki (lub inne owoce)
brązowy cukier
brzoskwinie z puszki (lub inne owoce)
brązowy cukier
Z rozwałkowanego ciasta wykrajamy kwadraty. Na każdy kwadrat nakładamy po kilka plasterków brzoskwini. Boki (po przekątnej) zlepiamy ze sobą, tworząc małe pakunki. Brzoskwinie posypujemy brązowym cukrem, który nada im aromatu. Pieczemy w temp. 200 stopni, przez 15-20 minut.
Też takie robię często; są pyszne:)))
OdpowiedzUsuńpyszne i co najważniejsze błyskawiczne, zawsze mam w zamrażarniku ciasto francuskie, w pół godziny są domowe ciasteczka :)
OdpowiedzUsuńnajprostsze,
OdpowiedzUsuńale jakie pyszne :-)
też lubię ciasto francuskie
i to, że daje tyle mozliwości
Proste,pyszne i prześliczne:) Czego chcieć więcej?:))
OdpowiedzUsuńPozdrówka serdeczne
Ps: Jeśli masz chwilkę ,to zapraszam na www.waniliowachmurka.blox.pl:)
"ugotujmy" to prawda, to ciasto daje mnóstwo możliwości
OdpowiedzUsuń"Olciaky" znalazłam chwilkę i już odwiedziłam Twój bardzo ładny śnieżynkowy blog :)