sobota, 14 lutego 2009

Najprostsze ciastka pod słońcem



1-2 opakowania mrożonego ciasta francuskiego
brzoskwinie z puszki (lub inne owoce)
brązowy cukier
Z rozwałkowanego ciasta wykrajamy kwadraty. Na każdy kwadrat nakładamy po kilka plasterków brzoskwini. Boki (po przekątnej) zlepiamy ze sobą, tworząc małe pakunki. Brzoskwinie posypujemy brązowym cukrem, który nada im aromatu. Pieczemy w temp. 200 stopni, przez 15-20 minut.

5 komentarzy:

  1. Też takie robię często; są pyszne:)))

    OdpowiedzUsuń
  2. pyszne i co najważniejsze błyskawiczne, zawsze mam w zamrażarniku ciasto francuskie, w pół godziny są domowe ciasteczka :)

    OdpowiedzUsuń
  3. najprostsze,
    ale jakie pyszne :-)
    też lubię ciasto francuskie
    i to, że daje tyle mozliwości

    OdpowiedzUsuń
  4. Proste,pyszne i prześliczne:) Czego chcieć więcej?:))
    Pozdrówka serdeczne
    Ps: Jeśli masz chwilkę ,to zapraszam na www.waniliowachmurka.blox.pl:)

    OdpowiedzUsuń
  5. "ugotujmy" to prawda, to ciasto daje mnóstwo możliwości
    "Olciaky" znalazłam chwilkę i już odwiedziłam Twój bardzo ładny śnieżynkowy blog :)

    OdpowiedzUsuń