
Guacamole podaje się jako dodatek do wszystkiego - tacos, tostadas, quesadillas.
U mnie tym razem było z dodatkiem ciemnego żytniego chleba, gościom często podaję z kukurydzianymi chipsami lub podpieczoną tortillą.

1 pomidor pokrojony w kostkę
1 mała cebulka
1 papryczka chilli
1 ząbek czosnku zmielony lub posiekany
sok z limonki
1 łyżka oliwy z oliwek
sól i pieprz do smaku
1 mała cebulka
1 papryczka chilli
1 ząbek czosnku zmielony lub posiekany
sok z limonki
1 łyżka oliwy z oliwek
sól i pieprz do smaku
no patrz, ja ubóstwiam awokado, a jeszcze Guacamole nie smakowałam, choć przepis znam, to fakt ;)
OdpowiedzUsuńja też ubóstwiam awokado :) a Guacamole robi się błyskwicznie i jest źródłem cennych witaminek :)
OdpowiedzUsuń