1,5 szkl mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szkl cukru
szczypta soli
2 jajka
duży jogurt 400 g
100-120 g stopionej margaryny
W jednej misce połączyć suche składniki, w drugiej mokre (jeżeli za gęste należy dodać wody, a jeśli za rzadkie nieco mąki). Połączyć jedne z drugimi.Napełniać foremki. Piec w temp. 180 stopni, około 15-20 min.Wyszły wspaniałe, puszyste, mięciutkie, wilgotne i niezwykle smaczne. Przepis będzie wykorzystywany przeze mnie na pewno wiele razy.Użyłam jogurt Danone bez cukru, więc dałam trochę więcej cukru niż jest w przepisie + cukier waniliowy. Polewa: 50 g masła + tabliczka mlecznej czekolady z nadzieniem toffi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz