czwartek, 9 lipca 2009

Filet Drobiowy i Sos Carry



Oto danie idealne na upalne dni. Lekkie i zdrowe, a przy tym szybko i łatwo się je robi.

Sos Curry:

200 ml śmietany 12%
2 łyżki majonezu
2 łyżeczki musztardy
½ łyżeczki curry

½ łyżeczki słodkiej papryki
sól
pieprz

Grilowany filet z kurczaka układamy na dowolnej sałacie. U mnie jest to mieszanka najróżniejszych sałat. Dodajemy wcześniej namoczone i odcedzone rodzynki. Wszystko polewamy sosem curry. Smacznego.

4 komentarze:

  1. Pysznie sie prezentuje to miesko :) Szkoda, ze nie przepadam za curry bo chetnie bym przygotowala taki obiadek :)

    OdpowiedzUsuń
  2. dziękuję majka :) zamiast carry można dodać inną przyprawę, chociaż jak dla mnie carry idealnie pasuje do rodzynek :)

    OdpowiedzUsuń
  3. idealne jedzenie na letnie dni-lekkie i pyszne :)-ja lubie curry,wiec by mi smakowalo :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mmmmm, teraz to mi burczy podwójnie. :) Smaki jak lubię. :)

    OdpowiedzUsuń