Oto propozycja sałatki, którą można podać gościom na chrupiących tostach. Tak zaserwowana jest bardzo smaczną i zdrową przekąską. Sałatkę można przygotować dzień wcześniej, będziemy mieć wtedy więcej czasu dla gości.
1 puszka tuńczyka w oleju
3 ogórki korniszony
1 pomidor
1 ostra papryczka piri-piri
natka pietruszki
sól
świeżo mielony pieprz
2 łyżki majonezu lub gęstej śmietany
kilka kromek pieczywa tostowego
3 ogórki korniszony
1 pomidor
1 ostra papryczka piri-piri
natka pietruszki
sól
świeżo mielony pieprz
2 łyżki majonezu lub gęstej śmietany
kilka kromek pieczywa tostowego
Tuńczyka odsączyć z oleju, wrzucić do miski. Dodać pokrojone drobno korniszony, papryczkę i pomidora. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać posiekaną natkę pietruszki oraz majonez i wszystko delikatnie wymieszać. Tosty zrobić nieco wcześniej, aby zdążyły przestygnąć. Gotową sałatkę układać na zimnych tostach.
Dla mnie pycha. :)
OdpowiedzUsuńJakie ładne! myślę o małym przyjęciu w weekend więc zbieram inspiracje, może się przydać:)
OdpowiedzUsuń