niedziela, 21 czerwca 2009

Przekąski z Pikantnym Tuńczykiem


Oto propozycja sałatki, którą można podać gościom na chrupiących tostach. Tak zaserwowana jest bardzo smaczną i zdrową przekąską. Sałatkę można przygotować dzień wcześniej, będziemy mieć wtedy więcej czasu dla gości.


1 puszka tuńczyka w oleju
3 ogórki korniszony
1 pomidor
1 ostra papryczka piri-piri
natka pietruszki
sól
świeżo mielony pieprz
2 łyżki majonezu lub gęstej śmietany
kilka kromek pieczywa tostowego

Tuńczyka odsączyć z oleju, wrzucić do miski. Dodać pokrojone drobno korniszony, papryczkę i pomidora. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać posiekaną natkę pietruszki oraz majonez i wszystko delikatnie wymieszać. Tosty zrobić nieco wcześniej, aby zdążyły przestygnąć. Gotową sałatkę układać na zimnych tostach.

2 komentarze:

  1. Jakie ładne! myślę o małym przyjęciu w weekend więc zbieram inspiracje, może się przydać:)

    OdpowiedzUsuń