1 puszka rozdrobnionego tuńczyka
1 puszka fasoli Lima (może też być biała fasola)
1 pomidor
kilka liści sałaty
2 łyżki oliwy z oliwek
szczypiorek
sól, świeżo mielony pieprz
szczypta suszonej bazylii
grzanki z ulubionego pieczywa
1 puszka fasoli Lima (może też być biała fasola)
1 pomidor
kilka liści sałaty
2 łyżki oliwy z oliwek
szczypiorek
sól, świeżo mielony pieprz
szczypta suszonej bazylii
grzanki z ulubionego pieczywa
Tuńczyka dobrze odsączyć z zalewy na sitku. Następnie odcedzonego tuńczyka delikatnie połączyć z fasolą, uważać aby za bardzo nie zmiażdżyć ziaren fasoli, ładniej prezentują się w całości. Dodać drobno posiekany szczypiorek, oliwę, bazylię, sól i pieprz. Na talerz wyłożyć umyte liście sałaty, dookoła obłożyć je plastrami pomidora. Na środku nałożyć sałatkę. Na samym końcu, po całym talerzu porozrzucać chrupiące grzanki, które idealnie komponują się z całą sałatką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz