Postanowiłam, że pierwszym przepisem na moim blogu będzie sałatka, która jest serwowana u nas w domu najczęściej. Robi się ją bardzo szybko, a zawsze wszystkim gościom smakuje. Jest łagodna, ale zarazem konkretna w smaku, można ją podawać właściwie przy każdej okazji.
puszka ananasa
słoik tartego selera w zalewie
1 i pół torebki (razem 150g) ugotowanego ryżu
około 200g wędzonej szynki
pół dużej czerwonej papryki
majonez
sól
puszka ananasa
słoik tartego selera w zalewie
1 i pół torebki (razem 150g) ugotowanego ryżu
około 200g wędzonej szynki
pół dużej czerwonej papryki
majonez
sól
Ananasa pokroić w kostkę, tak samo pokroić paprykę i szynkę. Seler odsączyć na sitku. Wszystkie składniki razem z ryżem wymieszać w misce, dodać majonez i sól do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz